חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ס"ע 808-06-10

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
808-06-10
23.5.2012
בפני :
יהודית הופמן-גלטנר

- נגד -
:
סמיון רדשקובסקי
עו"ד נדב דלומי
:
1. בוניס הנדסה ובניה בע"מ
2. מיכאל רובינסון
3. אלכסנדר שצ'גול

עו"ד אפרים פרומוביץ
פסק-דין

1.         התובע הגיש תביעה לתשלום פיצוי פיטורים וזכויות סוציאליות שונות בגין תקופת עבודתו בנתבעת 1 (להלן: הנתבעת") וסיומה.

2.         הנתבעת הינה חברת בניה והנתבעים 2-3 הינם בעלי מניותיה.

3.         התובע עבד בנתבעת כמנהל עבודה מ-1/10/06 עד לסוף חודש יולי 2008. וטוען כי התפטר על רקע אי תשלום מלוא שכרו במועד בתקופת עבודתו האחרונה.

4.         שכרו של התובע היה בשיעור 5,000 ש"ח נטו.

5.         התובע תובע הפרשי שכר בשיעור 7,000 ש"ח נטו. על פי חישוב שערך בסיכום טענותיו (סעיף 9-10 לסיכום הטענות). כמו כן תובע פיצוי בגין אי הפרשות לקופת גמל, פדיון חופשה והבראה ותמריץ בגין אי העדרות שכן מדובר בנתבעת שעסקה בענף הבניין.

            התובע תובע בתביעה אישית את הנתבעים 2-3 לתשלום זכויותיו בעילה של הרמת מסך ודיני השליחות.

6.         הנתבעת טוענת כי יש לדחות התביעה מחמת שיהוי שכן הוגשה כשנתיים לאחר שהתובע התפטר מעבודתו.

7.         לגוף התביעה טוענת הנתבעת כי לא הוכחה כל עילה לחיוב הנתבעים 2 ו-3 יש לדחות התביעה נגדם בשל חוסר יריבות. נטען על ידי הנתבעת כי לא הוכח כי מצבה הכלכלי של הנתבעת היה קשה ולא צודק ונכון היה לתבוע את הנתבעים 2 ו-3. לגרסתה התובע מנסה להפעיל לחץ תוך ניצול לרעה של ההליך המשפטי על הנתבע 3 הפועל נגדו במסגרת הליכי הוצל"פ לגביית חוב שהתובע חייב לחברה אחרת שבשליטת הנתבע 3, כאשר ב"כ הנתבעים מונה ככונס נכסים במסגרת תיק האיחוד שנפתח בהוצל"פ נגד התובע.

8.         נטען על ידי הנתבעים כי התובע עבד בנתבעת מיום 1/10/06 עד ליום 30/6/08. מיום 1/7/08 ועד 16/7/08 עבד התובע בחברת י.א.ח. יטב בע"מ (להלן: "יטב") ולאחר מכן המשיך לעבוד ברציפות בחברה הנ"ל.

9.         על פי כרטסת הנה"ח של הנתבעת שצורפה לתיק המוצגים מטעמה, נטען כי הנתבעת שילמה מלוא שכרו של התובע לתקופת עבודתו לרבות פדיון חופשה ופדיון דמי הבראה.

10.        הנתבעת מכחישה זכאות התובע לפיצוי בגין אי העדרות ובאשר לפיצוי בגין אי הפרשות לקופת גמל טוענת כי לא הפרישה בגין התובע הפרשות לקופת גמל לפי בקשתו של התובע וחששו כי הכספים שיופרשו בגינו יעוקלו ויועברו לטובת תיק האיחוד.

11.        באשר לפיצויי הפיטורים נטען כי התובע התפטר מעבודתו ואינו זכאי לפיצויי פיטורים ולא הוכיח כל עילה שבדין לחייב הנתבעים בפיצויים.

12.        לאור טענות הצדדים שפורטו לעיל כל עילות התביעה שנויות במחלוקת בין הצדדים לפיכך נדון בהם אחת לאחת תוך ציון טענות הצדדים הרלוונטיות בגין כל רכיב ורכיב.

דיון והכרעה

13.        התובע הגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו.

            מטעם הנתבעת הוגש תצהירו של  הבעלים ומנהל הנתבעת, אלכס שציגול (נתבע 3).

הצדדים נחקרו על תצהיריהם והגישו סיכום טענות בכתב.

התביעה להפרשי שכר

14.        תביעת התובע להפרשי שכר הינה בגין טענתו כי לחודשים אפריל 08 עד לסיום עבודתו לא שולם לו מלוא שכרו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>